Тюнінг надувного човна ПВХ

тюнинг тюнінг KOLIBRI 3
Опубліковано: 31.01.2022

Будь-який досвідчений рибалка може обійтися на риболовлі тільки компасом та вудкою. Але на сьогоднішній день можливо покращити своє дозвілля на воді, у своєму улюбленому човні за допомогою установки додаткових пристроїв.

Так що ж таке тюнінг, навіщо він потрібен і чи потрібен він Вам?

Тюнінг – це доробка плавзасобу з метою покращення його споживчих якостей, як заводом-виробником, так і самостійно.

Тюнінг човна завжди виконується під індивідуальні потреби та цілі, при доопрацюванні човна беруться до уваги умови та інтенсивність експлуатації, а також вид водойми та сезонність.

Що необхідно для тюнінгу човна ПВХ

Насамперед, Вам треба визначитися, що Ви хочете отримати в результаті – цілі тюнінгу ми описали в цій статті трохи нижче. А гарантією успішної модернізації вашого плавзасобу є надійна якість фірмових комплектуючих СБК Колібрі та професіоналізм фахівців Сервісного центру. Звичайно, Ви можете зробити всі роботи самостійно.

Усі комплектуючі для тюнінгу ПВХ човна можна розділити на дві категорії:

Базовий набір комплектуючих

Такий набір фурнітури встановлюється на всі човни Колібрі заводом-виробником, він є конструктивно необхідним для успішної експлуатації кожної конкретної моделі ПВХ човна. Фурнітура човнів Колібрі постійно оновлюється та покращується виробником. Таким чином, за бажання Ви завжди можете придбати та самостійно замінити елементи фурнітури Вашого човна на новіші та досконаліші, або замовити таку заміну у спеціалістів нашого Сервісного центру. Відзначимо деякі позиції фірмової фурнітури Колібрі:

  • Муфта весла
  • Тримач весла
  • Кочет
  • Роульс якірний
  • Транцева накладка металева
  • Опора кріплення транця
  • Тримач леєра (кінцевий та прохідний)
  • Функціональна ручка

тюнинг тюнінг KOLIBRI 2

Додаткові комплектуючі

Ці комплектуючі можуть бути різними, і навіть від різних виробників. Їхній вибір повністю залежить від Вас і визначається Вашими цілями. Поповнювати набір додаткового обладнання та встановлювати його можна при необхідності, виходячи з досвіду та різних особливостей експлуатації Вашого човна.

Цілі тюнінгу:

  • Захист від механічних пошкоджень в екстремальних умовах
  • Додаткове підвищення безпеки
  • Підвищення комфорту

Захист від механічних пошкоджень

Актуально при експлуатації човна у важких чи специфічних умовах. Цей вид тюнінгу дозволяє захистити балон і дно човна від різних механічних пошкоджень, зменшити наслідки від абразивних впливів, наприклад, коли човен треться об каміння, корчі або ґрунт на мілководді. Це підвищує зносостійкість та продовжує термін служби човна ПВХ.

Основні частини човна, які більшою мірою схильні до механічних впливів:

  • Балони (зазвичай нижня частина)
  • Кіль (посилення лінії кіля)
  • Транець (у місці з’єднання з дном)

Сервісний центр Колібрі рекомендує «бронювати» ці ділянки стрічкою ПВХ шириною 60 та 120 мм. Також має сенс посилення під ложементи човнового причепа. Досить актуально під час транспортування надувного човна на причепі.

Додаткове підвищення безпеки

Слід зазначити, що всі моделі надувних човнів Колібрі (як гребні, так і моторні) відповідають усім вимогам безпеки та окремо підвищувати їхню безпеку немає жодної необхідності. Йдеться про модернізацію човна, який експлуатують в особливих умовах, для якихось своїх цілей за бажанням замовників.

Для кожної моделі човнів Колібрі передбачений свій стандартний набір попередньо встановленої фурнітури. Однак, завжди можна встановити додаткову фурнітуру, наприклад, так звані “капітанські ручки”, що допоможе вам краще триматися на своєму місці на швидкості під час маневрів і при русі хвилями.

При занятті дайвінгом або підводною рибалкою хорошим варіантом тюнінгу буде встановлення додаткового ряду леєрів та леєрної мотузки. Це зробить ще зручнішою можливість піднятися на борт човна.

Якщо для Вашої моделі човна не було передбачено встановлення перепускних клапанів, то сервісний центр Колібрі допоможе вирішити це завдання. Такі клапани перешкоджають розгерметизації балонів зі збільшенням тиску в балоні під дією високої температури або удару від перешкоди.

Відмінним рішенням буде оснащення човна додатковим якірним римом у носовій частині. Під час риболовлі чи просто на стоянці такий тюнінг буде не просто корисним, а необхідним.

тюнинг тюнінг KOLIBRI

Підвищення комфорту

Тут перед Вами стоїть непросте, але приємне завдання – вибрати комплектуючі, фурнітуру та швейні вироби із широкого асортименту аксесуарів до надувних човнів Колібрі.

  • Оснащення надувного човна транцевими колесами.
  • Установка різних кріплень та тримачів для вудлищ, ехолотів, трансд’юсерів. Установка монтажних майданчиків під електролебідки.
  • Оснащення човна швейними виробами. Це різні види тентів (тент-намет, тент від сонця, носовий та транспортувальний тент), м’які накладки на банку, сумки-рундуки під банку, носові рундуки, кілька видів сумок.
  • Установка надувних крісел.
  • Установка днищового настилу – у разі, коли він не входить до базової комплектації човна. Або заміна штатного днищевого настилу досконалішим пайолом або надувним пайолом високого тиску AirDeck (коли дозволяє конструкція човна ПВХ).

Підведемо підсумки

Наш Сервісний центр допоможе Вам у виборі фурнітури та комплектуючих, проконсультує з усіх технічних питань. Ми встановимо на ваш човен будь-яке додаткове обладнання, навіть якщо ви перебуваєте в іншому населеному пункті.

У будь-якому випадку, тюнінг – процес творчий, цікавий і, як кажуть, немає межі досконалості. А компанія Колібрі з радістю допоможе Вам у виборі необхідних аксесуарів, комплектуючих, швейних виробів та фурнітури для того, щоб Ваш човен довгі роки приносив радість Вам та Вашим близьким.

Наші дилери