Сучасні технології виробництва надувних човнів «КОЛІБРІ»

Опубліковано: 12.04.2023

Сучасні передові технології відіграють вирішальну роль у виробництві дійсно якісних та конкурентоспроможних надувних човнів. Якісний човен неможливо зробити в умовах кустарного виробництва, просто за допомогою викрійки, ножа для паперу та суперклею. Човен має бути, в першу чергу, безпечним для пасажирів. Тут все має важливе значення – симетрична форма корпусу, надійність швів, якість тканини ПВХ, стандартна та уніфікована фурнітура, яка може бути легко замінена.

Українська компанія “Колібрі”: досвід проектування та виробництва надувних човнів

Історія української суднобудівної компанії “Колібрі” налічує вже більше 25 років. Це шлях постійного вдосконалення, пошуків оптимальних рішень та набуття унікального досвіду у проектуванні, виробництві та випробуванні надувних човнів різних розмірів, видів та призначення. Зараз “Колібрі” – це команда професіоналів, яка давно вже вийшла на міжнародний рівень завдяки довірі своїх клієнтів. Широка дилерська мережа є тому свідченням.

работа на пресовом станке

Серед сучасних технологій, які використовуються СБК “Колібрі”, в першу чергу слід сказати за зварювання швів тканини ПВХ струмом високої частоти (СВЧ). Процес зварювання керується комп’ютером, що забезпечує однорідність шва через миттєвий одночасний нагрів двох поверхонь, які таким чином з’єднуються. Шов після такого з’єднання дуже міцний та при цьому він не втрачає еластичності при різних температурах та при зміні тиску в балонах човна. Це принципова різниця від клейового з’єднання швів.

При поєднанні різних ПВХ-частин для човнів “Колібрі” також застосовується технологія зварювання гарячим повітрям з одночасним протягуванням поверхонь, які поєднуються, через спеціальні прижимні ролики. Спеціальний термо-фен нагріває місця поєднання, завдяки чому ПВХ зварюється на молекулярному рівні. Такі шви виходять міцними, герметичними, без складок та заломів. При цьому вони також мають стійкість до перепадів температур.

проклейка узлов лодки Колибри

Човни “Колібрі” оснащено фурнітурою майже повністю власного виробництва, це пластикові, алюмінієві компоненти, а також швейні вироби від власного швейного цеху. Конструктори суднобудівної компанії постійно вдосконалюють комплектуючі, це творчий процес, який дає свої результати, завдяки чому комфорт та безпека використання надувних човнів постійно ростуть.

Унікальні особливості конструкції надувних човнів “Колібрі”

Для забезпечення міжнародних стандартів ISO балони надувних човнів ПВХ “Колібрі” поділено на окремі герметичні відсіки перегородками, які мають конічну форму для оптимального вирівнювання тиску. Перегородки виконано з такої ж тканини ПВХ з використанням сварки струмом високої частоти.

Унікальною розробкою інженерів та конструкторів “Колібрі” є, наприклад, кочет для весел, який відійшов від різьбового з’єднання, простий у використанні та доволі легко може бути замінений.

Пластикова фурнітура для човнів “Колібрі” виробляється з високоякісних полімерів та монтується за допомогою двокомпонентного промислового клею.

Швейний цех “Колібрі” забезпечує виробництво таких унікальних компонентів човна, як тенти від сонця, носові тенти декількох видів, різноманітні чохли, сумки, тримачі, страхувальні жилети та навіть фірмовий одяг.

Технології виробництва надувних човнів “Колібрі” та їх застосування

Оскільки надувні човни ПВХ “Колібрі” мають дуже широкий спектр застосування, технологія їх виготовлення має бути однаково дієвою та ефективною – для маленьких одномісних веслувальних човників серії “Супер Лайт” до швидкісних кільових моторних човнів, які мають стаціонарний транець, жорсткий днищевий настил, та розраховані на декількох пасажирів.

Тобто немає різниці, чи це човен недорогої серії, чи достатньо високовартісний катамаран – шви та фурнітура, швейні аксесуари та інші компоненти до найдрібнішої деталі – все буде однаково високотехнологічним, вивіреним, протестованим та оптимально підібраним для використання в різних умовах, температурних режимах та кліматичних зонах.

Все це – результат інновацій, сучасні технології власного виробництва, а значить оперативного контролю якості та зворотного зв’язку з користувачами, які вказують на особливості використання човнів, дають поради для вдосконалення чи оптимізації різних компонентів наших плавзасобів.

І в результаті всього, наведеного вище, човни “Колібрі” не веде в бік на швидкості, вони без проблем виходять на глісаду. Наші клапани не травлять, весла не риплять, шви не течуть, а тент стає на човен відразу та без довгих роздумів. Все це неможливо придумати та зробити в гаражі чи під навісом, так щоб човен відповідав стандартам.

Тому, обравши надувні човни від виробника “Колібрі”, Ви точно отримаєте продукт сучасних технологій, який служитиме Вам довгі роки, буде надійним вкладанням коштів та просто радуватиме ваше око красивим дизайном.

Наші дилери