Човен КОЛІБРІ КМ-360DSL – поєднання енергійності та витонченої краси

характеристики лодки КМ-360DSL
Опубліковано: 25.04.2023

Серед інших серій моторних надувних човнів, які виробляє українська суднобудівна компанія «КОЛІБРІ», варто виділити  серію «Sea Line». Кільові човни цієї серії мають поліпшені ходові та морехідні якості, добре керовані та чудово ведуть себе на швидкості під потужним двигуном. 

Оптимальний човен серії DSL за багатьма параметрами – це надувний моторний човен KM-360DSL. Пропонуємо детальніше ознайомитись з цим плавзасобом. 

Загальні характеристики

Човен «КОЛІБРІ» КМ-360DSL – габаритний та місткий, він розрахований на п’ять пасажирів та має вантажопідйомність 650 кг. Корпус цього човна має довжину 360 см та виготовлений з тканини ПВХ щільністю 1100 гр/м². Три ізольовані відсіки-балони мають великий діаметр 42 см та накачуються до номінального тиску в 0,25 бар, що робить корпус міцним та з високим запасом плавучості. 

Стаціонарний тренець, жорсткий фанерний або алюмінієвий пайол та надувний кіль роблять цей човен спроможним на великі швидкості, додають йому керованості та легкий вихід на глісаду. На цей човен можливо поставити двигун потужністю до 20 кінських сил, що дуже непогано для такого виду надувних суден.

КМ-360DSL майже не дає бризок, після нього ви бачитимете чистий кільватер.

КОЛИБРИ КМ-360DSL

Безпека та зручності

Внутрішній простір човна (або кокпіт) КМ-360DSL має габарити 73 на 280 см, що дає можливість з комфортом розмістити в ньому до п’яти дорослих людей. Рухомі банки, які можуть мати м’які накладки, сумки-рундуки під ними, а також носова сумка-рундук забезпечують зручне зберігання вантажу та його захист від бризок води. 

На цей човен встановлена весельна група з поліпшеними гідродинамічними характеристиками, носовий роульс з кріпленням якірного канату, монолітні опори кріплення транця, які в кілька разів більш міцні, ніж традиційне кріплення стрічками ПВХ.

Плавні обводи та напівсферичні кормові балони забезпечують для КМ-360DSL поліпшені морехідні якості, що є додатковим фактором безпеки.

Маневреність

Надувний кіль, який накачується до номінального тиску в 0,35 бар, додає нашому човнові керованості, курсовій стійкості. На віражах кільовий човен КМ-360DSL поводить себе впевнено, нахил корпусу відбувається в бік повороту, що значно безпечніше для екіпажу та незакріпленого вантажу. 

Варто відмітити режим глісування кільових моторних човнів Колібрі. Вони мають обтічний корпус з оптимальним співвідношенням розміру, вантажопідйомності і потужності мотора. Особливо в цьому сенсі варто згадати наш КМ-360DSL, параметри якого максимально близькі до ідеальних для виходу на глісаду.

Можливості доукомплектації

Компанія Колібрі випускає на власних виробничих потужностях весь спектр необхідних комплектуючих та додаткових аксесуарів для всіх серій своїх човнів. Звісно, що для свого флагмана – моторного кільового човна КМ-360DSL – «КОЛІБРІ» має особливо ретельно розроблені додаткові девайси.

Це і спеціальний носовий тент з прозорим вікном, який захищає пасажирів від зустрічного потоку повітря та бризок; і тент від сонця, назва якого каже сама за себе; а також тент-намет, який перетворює Ваш човен на справжній міні трейлер на воді. Транспортувальний тент, спеціально сконструйований для човнів серії DSL, захистить Ваш човен під час переміщень та зберігання.

М’які надувні крісла, м’які накладки на банки, транцеві колеса, універсальний кріпильний блок та багато інших дрібниць роблять і без того чудовий човен дійсно унікальним та індивідуально неповторним. 

удобства лодки «КОЛИБРИ»

Сумісні мотори

Кожен човен розрахований на використання мотора певної потужності (power limit), це залежить від розмірів і маси човна, форми її корпусу і транця.

Мотори, які можливо встановити на КМ-360DSL, можуть бути до 20 к.с. (14.7 кВт). Як правило, це бензинові чотиритактні мотори інжекторного типу, вони мають більший ресурс, економічні, мають відносно низький рівень вібрації. 

Висновки

Якщо Ви шукаєте ідеальний човен, то «КОЛІБРІ» КМ-360DSL – це Ваш вибір. Коли човен не просто технічно оптимальний та майже досконалий конструктивно, але й естетично красивий та радує око, це приносить справжнє задоволення власнику та пасажирам.

Плавні лінії напівсферичних кормових балонів, майже десяток кольорових рішень тканини ПВХ, оптимальні розміри пропорцій корпусу, швидкість та потужність – все це робить надувний моторний човен  КМ-360DSL рекомендованим вибором плавзасобу для дальніх водних походів, швидкісних, комфортних та безпечних. 

Човен КМ-360DSL точно коштує своїх грошей, і це не просто слова, а переконання наших постійних клієнтів, дилерів та партнерів, які на своєму досвіді давно переконались в цьому. Ми рекомендуємо цю модель човна Вам та Вашим друзям, як нашу гордість та результат багаторічної роботи спеціалістів нашої команди. Досвід та професійність, любов до своєї справи та відповідальність перед клієнтами дають нам право стверджувати, що надувний моторний кільовий човен «КОЛІБРІ» КМ-360DSL – наша найкраща пропозиція в цьому класі малих моторних суден.

Наші дилери